Φοιτητής Πληροφορικής; Εδώ είναι το μέρος για να λάμψεις!

Η πληροφορική και γενικά η επιστήμη των υπολογιστών είναι ένα από τα πιο hot επαγγέλματα και πεδία έρευνας και καινοτομίας στον κόσμο. Αν βρίσκεσαι σε κάποια τέτοια σχολή τότε μόνο τυχερός θα πρέπει να αισθάνεσαι. Το μέλλον διαγράφεται λαμπρό γεμάτο έξυπνα συστήματα, τεχνητή νοημοσύνη, φουτουριστικά οχήματα ακόμα και με τους ίδιους μας τους εγκεφάλους να βρίσκονται άμεσα συνδεδεμένοι με όλη τη παγκόσμια γνώση.

Παρ’ όλα αυτά, όπως θα έχετε ήδη καταλάβει, η σχολή μόνο δεν αρκεί. Αυτό που μετράει εκεί έξω και αυτό που θα σου ανοίξει πόρτες είναι τα προσωπικά σου projects, οι προσωπικές σου εργασίες, η συμμετοχή σε διαγωνισμούς και γενικά πράγματα που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις.

Το showmeyourcode είναι μία κοινότητα η οποία έχει σκοπό να ενθαρρύνει όλους τους λάτρεις του προγραμματισμού να ασχοληθούν ενεργά με την υλοποίηση εφαρμογών και την επίλυση προβλημάτων δίνοντας τους παράλληλα σημαντικά προσωπικά οφέλη.

Πρόκειται για μια πλατφόρμα στην οποία ο καθένας μπορεί να ανεβάζει open source εφαρμογές ή άρθρα επώνυμα, έχοντας επιπλέον τη δυνατότητα να βγάζει χρήματα από αυτά με donations ή από διαφημίσεις.

 

Screenshot_2017-09-23_17-09-48

Τα οφέλη για έναν φοιτητή πληροφορικής ακόμα και αν είναι αρκετά άπειρος είναι πολλά.

Αρχικά η δουλειά του καθενός θα προβάλλεται σε ένα μεγάλο αριθμό ατόμων που επισκέπτονται το site. Κατά μέσο όρο ο αριθμός αυτός είναι περίπου 7000 μοναδικοί επισκέπτες το μήνα. Αυτό σημαίνει ότι αρκετοί άνθρωποι θα χρησιμοποιήσουν τις δημιουργίες σου πράγμα το οποίο θα δώσει feedback, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για έναν νέο προγραμματιστή. Επιπλέον σημαίνει ότι πολλά άτομα που σχηματίζουν ομάδες προγραμματιστών ή επιχειρήσεις θα δουν τη δουλειά σου και πιθανόν να σου κάνουν διάφορες προτάσεις και να σου δώσουν ευκαιρίες, πράγμα που συμβαίνει ήδη στο showmeyourcode. Από την εμπειρία μας τον τελευταίο χρόνο αυτό είναι το σημαντικότερο όφελος που μπορεί να αποκομίσει κάποιος.

Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα να βγάλεις άμεσα χρήματα. Ο κάθε χρήστης έχει ένα donate button που συνδέεται με τον paypal λογαριασμό του. Έτσι όποιος βρει τη δημιουργία σου χρήσιμη ή σημαντική μπορεί εύκολα να σε επιβραβεύσει με κάποια χρήματα. Επιπλέον ο κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να προσθέσει τις δικές του διαφημίσεις (από google ή από οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία) και να κερδίζει άμεσα κάποια χρήματα από αυτές.

Τέλος, τον τελευταίο καιρό ξεκίνησε η κατηγορία “university projects” στην οποία ο κάθε χρήστης μπορεί να ανεβάσει τα project τα οποία έκανε στη σχολή του σε ένα μοναδικό link το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιήσει στο βιογραφικό του σημείωμα ή οπουδήποτε αλλού του φανεί χρήσιμο.

Για να γίνεις μέλος στη κοινότητα αρκεί να επισκεφτείς το https://showmeyourcode.org/ και να επιλέξεις “sign up”. Όλες οι υπηρεσίες, ο χώρος στο site, ο χώρος στον server κτλ παρέχονται δωρεάν και η εγγραφή δεν αποτελεί φυσικά κάποια δέσμευση.

Όποτε θελήσεις μπορείς να επιλέξεις  upload προσφέροντας στον κόσμο γνώση και  υπηρεσίες και φυσικά προσφέροντας στον εαυτό σου ένα άνοιγμα  στην αγορά εργασίες και πολλές μελλοντικές ευκαιρίες.

 

 

Screenshot_2017-09-23_16-47-23

 

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter.

 

 

1 Comment on “Φοιτητής Πληροφορικής; Εδώ είναι το μέρος για να λάμψεις!

 1. Long time reader, first time commenter — so, thought I’d drop a comment..

  — and at the same time ask for a favor.

  Your wordpress site is very simplistic – hope you don’t
  mind me asking what theme you’re using? (and
  don’t mind if I steal it? :P)

  I just launched my small businesses site –also built in wordpress like yours– but
  the theme slows (!) the site down quite a bit.

  In case you have a minute, you can find it by searching for “royal cbd”
  on Google (would appreciate any feedback)

  Keep up the good work– and take care of yourself during the coronavirus scare!

  ~Justin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *