Ασχολείσαι με τον προγραμματισμό ή την αρθρογραφία; Ήρθε η ώρα να λάμψεις και να κερδίσεις! | ShowMeYourCode

Όταν κάποιος κάνει τα πρώτα του βήματα στον προγραμματισμό όλα είναι μαγικά. Ξαφνικά αποκτάς μια δύναμη διαφορετική από τις άλλες: τη δύναμη του να δημιουργείς. Καθώς μαθαίνεις περισσότερα συνειδητοποιείς ότι οι δυνατότητες είναι πραγματικά απεριόριστες. Αρκεί να είσαι δημιουργικός.

innovative-ideas-bulb

 

Το πρόβλημα που σύντομα κάνει την εμφάνισή του είναι το πως θα δώσεις αυτό που με κόπο έχεις φτιάξει στο κόσμο. Το πως δηλαδή θα το κάνεις γνωστό. Σίγουρα κάνεις δε θα τρέξει να κατεβάσει το κατά τ' άλλα πολύ χρήσιμο σκριπτάκι σου από το νέο, αρκετά φιλόδοξο, αλλά άδειο και άγνωστο github σου.
Ούτε επίσης μπορείς να αρκεστείς στο να χρησιμοποιείς εσύ και κάποιοι λίγοι άνθρωποι που ξέρεις την εφαρμογή σου, μιας και ένας κύριος σκοπός της δημιουργίας είναι η διάδοσή της στο κοινό, πράγμα που σου προσφέρει ικανοποίηση, σε βελτιώνει σαν προγραμματιστή ακούγοντας τα σχόλια των χρηστών, σε κάνει γνωστό, πράγμα που μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο σε μία μελλοντική δουλειά, ίσως σου προσφέρει και κάποιο χαρτζιλίκι κτλ.
25-ways-to-spread-the-word-about-your-new-productservice
Δεν θα ήταν λοιπόν τέλειο να υπάρχει ένα μέσο με το οποίο όλοι οι νέοι προγραμματιστές θα μπορούσαν να υλοποιήσουν όλες αυτές τις προσδοκίες;
Γι αυτό δημιουργήθηκε το ShowMeYourCode!

Πρόκειται για ένα site που δημιουργήθηκε για να βγάλουμε τις δημιουργίες μας στη φόρα.Ο καθένας μπορεί να αναρτεί απλές ή σύνθετες open source εφαρμογές στο site επώνυμα, ένα donate button για τον λογαριασμό του για τυχών δωρεές και ένα site με τις δικές του διαφημίσεις.

Δείτε πως λειτουργεί το σύστημα διαφημίσεων έτσι ώστε να μην είναι ενοχλητικές για τους επισκέπτες.

 

 

Με αυτό τον τρόπο οι δημιουργίες του καθενός θα χρησιμοποιούνται από τους αναγνώστες του site, θα γίνονται αντικείμενο εκμάθησης μιας και θα είναι open source, θα μπορούν να υποστούν βελτιώσεις μέσα από προτάσεις ή και κώδικα από άλλους προγραμματιστές της κοινότητας και θα αποτελούν διαφήμιση ως προς το πρόσωπο του καθενός.

Πέρα από εφαρμογές, οι χρήστες μπορούν να αναρτούν tutorials σε θέματα τεχνολογίας ή και να γράφουν στο blog.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία κοινότητα η οποία προσανατολίζεται στον προγραμματισμό και την εκμάθηση και όχι σε κάποιου είδους προώθηση-υποστήριξη, όπως είναι σύνηθες σε άλλες κοινότητες. Στόχος είναι η δημιουργία.

 

Εάν λοιπόν έχετε κάποια απλή ή σύνθετη δημιουργία που περιμένει υπομονετικά να δει το φως τη δημοσιότητας ή κάποιο tutorial, μη διστάσετε, ακόμα και αν δε σας φαίνεται ότι είναι αξειοσημείωτο. Ακόμα και το πιο μικρό project μπορεί να γίνει χρήσιμο και μεγάλο με τη βοήθεια της κοινότητας.

 

Το site https://showmeyourcode.org/

logo-black2

Στις μέρες μας λείπει το κίνητρο. Σκοπός του ShowMeYourCode είναι να δώσει κίνητρο στους νέους προγραμματιστές, στους φοιτητές ή ακόμα και στους έμπειρους προγραμματιστές να δημιουργήσουν λογισμικό (και όχι μόνο) που θα λύνει προβλήματα του πραγματικού κόσμου και που θα μεταδίδει γνώση χάρη στις αξίες του open source και open hardware που υιοθετεί.
Μπορείτε να βρείτε την κοινότητα στο facebook, στο twitter, στο google plus και στοyoutube.

Show Your Love